Boldog Lakásfelújítók!

Ma az első dologról szeretnék gondolatokat megosztani Veletek, amikor a lakásotokhoz közelítünk, az pedig nem más, mint a bejárati ajtó!

Árban és minőségben nagy a szórás, van olcsó és szuper. Nagyjából így tudnám leegyszerűsíteni a kínálatot és természetesen a két véglet között azért vannak vonzó ajánlatok.

A műanyag bejárati ajtót élből elkerülném. Az egy dolog, hogy nem ad stabil érzetet, (márpedig egy bejárati ajtónak, ami a mi birodalmunkat védi, áthatolhatatlannak kell látszania), de egy gázos forrasztópákával egy elektronika szakkörös általános iskolás is pillanatok alatt körbe olvasztja a zárat és ellenállás nélkül beszambázik a nappalinkba. Ugye ezt senki sem kívánja átélni egy nehéz nap végén!

Ezét legalább a 80-100 ezer forintos acél kínai felé sodródjunk, amiből már vállalható minőséget és látványt tudunk választani. Itt már két zárbetétes, akár 3-4 ponton záródó szerkezetet kapunk. Van grátisz kulcslyukvilágítás és cserélhető gombelemes beépített csengő, wow!

A következő lépcső a bejárati ajtók birodalmában a 200 ezer Forint körüli értékhatár, ahol már nevesebb gyártók termékeit találjuk. Van viszont precíz megmunkálás, jobb anyaghasználat, ízléses porszórás modern színekben (antracit, galambszürke). Kapunk rozsdamentes elemeket: biztonságiablak-keretet, kilincseket és fogantyúkat. A biztonságot emelésgátlás és törésbiztos zárbetétek adják. Az ajtólap itt is acél, de egy IFA-val azért ezen keresztül is át tudunk hajtani.

A top kategória, amit a gyártónál meg lehet vásárolni, az 300 ezer Forinttól indul kb. 6-800 ezer Forintig. Itt minden rozsdamentes, hőhídmentes hőszigetelést kapunk, magas biztonsági tartalommal. A betörők az ilyen ajtókat inkább kerülik, pláne, ha riasztót is felfedez az ingatlan környékén.

Az beltéri bejárati ajtókról direkt nem beszéltem, mert ezeket leginkább az iroda- és társasház építők választják ki, hogy olcsóbb legyen a beruházás. Ezek nagyjából egy vastagabb beltéri ajtónak felelnek meg, mindenki el tudja képzelni a többit. Nem hiába csak beltérbe, tehát lépcsőházba ajánlják, magyarán egy utcai homlokzatba beépítve eláznának. Aki mást mond, az festi magát!

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top